Pagatavošanas laiks: 30 minūtes + 12 stundas marinēšanai
Daudzums: 3-4 personām
Sastāvdaļas:
800-900g liellopu gaļas antrekots
1 ēd.k. pipari
1 ēd.k. koriandra sēklas
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
2 ēd.k. Balzamiko etiķis
2 rozmarīna zariņi
2 ēd.k. Vorčesteras mērce
4 ķiploka daiviņas
2 lauru lapas
2 ēd.k. sviests
Pēc garšas - sāls
Pagatavošana:
Piparus, koriandra sēklas un lauru lapas apcept sausā pannā 2-3 minūtes. Saberzt piestā. Bļodā ieliet sarkanvīna etiķi, Balzamiko etiķi, Vorčesteras mērci, pievienot sagrieztu smalkāk ķiploku, rozmarīna zariņus, sasmalcinātas garšvielas, samaisīt. Gaļu sagriezt pabiezās šķēlēs un iemarinēt. Apsegt ar pārtikas plēvi un marinēt 12 stundas. Grilpannā izkausēt sviestu un apcept tajā gaļas gabalus 5 minūtes no katras puses, ja vēlaties vidēji izceptu gaļu (medium rare). Attiecīgi palieliniet cepšanas ilgumu vai samaziniet. Gaļu apsegt ar foliju un ļaut tai 10 minūtes "atpūsties". Pasniedz ar mērci un frī kartupeļiem.