Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu statistiku, kas palīdz mums sniegt jums labāku pieredzi mūsu mājas lapā. Jūs varat izslēgt tos pārlūkā, ja vēlaties. Turpinot izmantot vietni nemainot iestatījumus jūs piekrītat to izmantošanai
Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
INTERESANTI
Jaunumi un gardas receptes!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Vorčesteras steiks

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes + 12 stundas marinēšanai
Daudzums: 3-4 personām

Sastāvdaļas:

800-900g liellopu gaļas antrekots

1 ēd.k. pipari

1 ēd.k. koriandra sēklas

2 ēd.k. sarkanvīna etiķis

2 ēd.k. Balzamiko etiķis

2 rozmarīna zariņi

2 ēd.k. Vorčesteras mērce

4 ķiploka daiviņas

2 lauru lapas

2 ēd.k. sviests

Pēc garšas - sāls


Pagatavošana:
Piparus, koriandra sēklas un lauru lapas apcept sausā pannā 2-3 minūtes. Saberzt piestā. Bļodā ieliet sarkanvīna etiķi, Balzamiko etiķi, Vorčesteras mērci, pievienot sagrieztu smalkāk ķiploku, rozmarīna zariņus, sasmalcinātas garšvielas, samaisīt. Gaļu sagriezt pabiezās šķēlēs un iemarinēt. Apsegt ar pārtikas plēvi un marinēt 12 stundas. Grilpannā izkausēt sviestu un apcept tajā gaļas gabalus 5 minūtes no katras puses, ja vēlaties vidēji izceptu gaļu (medium rare). Attiecīgi palieliniet cepšanas ilgumu vai samaziniet. Gaļu apsegt ar foliju un ļaut tai 10 minūtes "atpūsties". Pasniedz ar mērci un frī kartupeļiem.