Trinčata ar kūpinātu krūtiņu

Trinčata ar kūpinātu krūtiņu

Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Daudzums: 4-6 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 300g kūpinātas krūtiņas
  • 1 kāpostgalva (apmēram 1 kg)
  • 1kg kartupeļi
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus notīrīt, noskalot un sagriezt strēmelītēs.
  2. Kāpostgalvu notīrīt no augšējām lapām un sagriezt strēmelītēs.
  3. Ķiploka daiviņas smalki sakapāt.
  4. Lielā pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķiplokus.
  5. Pievienot dārzeņus un cept, ik pa brīdim pievienojot ūdeni, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  6. Krūtiņu sagriezt plānās šķēlēs un apcept tīrā sausā pannā.
  7. Šķīvjos kārto kāpostus ar kartupeļiem, pa virsu uzliek krūtiņas šķēles.
  8. Klāt var pasniegt baltvīnu.