Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 3-4 personām
Sastāvdaļas:
400g konservētas sviesta pupiņas
400g konservētas sarkanās pupiņas
400g sasmalcināti tomāti savā sulā
1 neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
čili pipari
1/2 tējk. kaltēts timiāns
1/2 tējk. kaltēts oregano
olīveļļa
svaigs baziliks
100g rīvēts siers Parmezāns
krējums
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu. Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu ielikt atpakaļ katlā. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un čili piparus. Pievienot konservētus tomātus, pasautēt pāris minūtes un to visu pievienot buljonam. Buljonam pievienot arī abus pupiņu veidus, timiānu, oregano, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Vārīt 10 minūtes. Pašās beigās pievienot rīvētu sieru, atstājot mazliet dekorēšanai. Uguni izslēgt, katlu apsegt ar vāku un ļaut zupai ievilkties vēl 10 minūtes.
Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām. Klāt pasniedz krējumu.