Šķiņķa rullīši ar siera mērci

Šķiņķa rullīši ar siera mērci

Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Daudzums: 4-6 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 400g Šķiņķis "Melnais Barons"
  • 200ml sauss baltvīns
  • 500g siers "Čedera"
  • 1 vārīts burkāns (pēc vēlmes)
  • 2 ēd.k. laba majonēze
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 tējk. kukurūzas ciete

Pagatavošana:

  1. Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves.
  2. Gaļu sagriezt plānās šķēlītēs.
  3. Sauju rīvēta siera (apmēram 100g) sajaukt ar majonēzi un rīvētu burkānu (ja ir vēlme).
  4. Uz šķiņķa šķēles uzklāj siera masu un šķiņķi sarullē. Pāri palikušās šķiņķa šķēles tieši tāpat sarullē, bez siera masas.
  5. Ja ir pieejams fondī, tad izmanto to. Ja nav, tad ņem katlu ar biezu apakšu vai mērces katliņu.
  6. Ķiploka daiviņu sagriezt uz pusēm un ierīvēt katlu no iekšpuses.
  7. Katlā ieliet vīnu un pāris minūtes karsēt uz vidēji lielas uguns. Pievienot sieru, kukurūzas cieti un visu laiku maisot sieru izkausēt.
  8. Sagaidīt, kad siera masa sāk burbuļot. Uguni izslēgt.
  9. Siera masu var pārliet kādā skaistākā traukā. Pasniedz uzreiz ar šķiņķa rullīšiem.
  10. Klāt var pasniegt sagrieztu kubiņos maizi (rekomendējam izmantot ne pārāk mīkstu), marinētus dārzeņus un sausu baltvīnu.