Sīpolu klopsis

Sīpolu klopsis

Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda
Daudzums: 4-6 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 500g liellopu gaļa
  • 350g sīpoli
  • 1 ēd.k. milti
  • 1 ēd.k. krējums
  • 20g sviests
  • eļļa gaļas cepšanai
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs. Gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru pēc iespējas plānāk, lai gaļa gandrīz jūk ārā, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un apcept.
  2. Gaļu pārlikt uz šķīvja.
  3. Sīpolus nomizot un sagriezt šķēlītēs.
  4. Pannā izkausēt sviestu un apcept sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot mazliet ūdens, apceptus gaļas gabalus un sautēt līdz gaļa ir mīksta. Pēc nepieciešamības ik pa brīdim pieliet ūdeni.
  5. Kad gaļa ir gatava, to izņemt no mērces.
  6. Krējumu sajaukt ar miltiem, peileit mazliet ūdeni, aptuveni 1/3 glāzes un peivienot sīpoliem. Maisot sautēt, kamēr mērce sabiezē.
  7. Gaļu pasniedz pārlejot ar mērci.
  8. Klāt var pasniegt vārītus kartupeļus vai kartupeļu biezputru.