Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 2-4 personām
Sastāvdaļas:
250g svaigas gailenes
1 paprika
1 sīpols
1 čili pipars (pēc vēlmes)
timiāns
olīveļļa
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Gailenes attīrīt no zemes un saplūkāt ar rokām mazākos gabalos. Desu sagriezt strēmelītēs. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Tieši tāpat sagriezt čili piparu, ja vēlaties to pievienot. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs. Pannā ieliet nedaudz eļļas un apcept tajā sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un apcept uz straujas uguns. Pievienot papriku, čili piparu, desu un cept visu kopā līdz dārzeņi gatavi, apmēram 15 minūtes. Pievienot timiāna lapiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pasniedz uzreiz.