Pagatavošanas laiks: apmēram 50 min
Daudzums: 2-4 personām
Sastāvdaļas:
500g Mednieku desiņas "Melnais Barons"
400g konservētas baltās pupiņas
400g konservētus tomātus
250ml vistas buljona
2 selserijas kāti
2 burkāni
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 tējk. sinepju graudu
1/2 tējk. koriandra sēklas
pētersīļi
melnie pipari
olīveļļa
Pēc garšas - sāls
Pagatavošana:
Sīpolu un ķiplokus sagriezt šķēlītēs. Burkānus un selerijas kātus sagriezt palielās strēmelītēs. Desiņas sagriezt tāpat kā burkānus un selerijas. Piestā saberzt sinepju sēklas, koriandru un melnos piparus pēc garšas. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept desiņas. Pievienot sīpolus, ķiplokus, burkānus un selerijas un visu apcept. Pieliet buljonu, sasmalcinātus konservētus tomātus, garšvielas un sautēt apmēram 20 minūtes. Pašās beigās pievienot pupiņas, sāli pēc garšas un sautēt vēl pāris minūtes. Pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Klāt var pasniegt rīsus vai svaigu maizi.