Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē

Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē

Pagatavošanas laiks: apmēram 50 min
Daudzums: 2-4 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 500g Mednieku desiņas "Melnais Barons"
  • 400g konservētas baltās pupiņas
  • 400g konservēti tomāti
  • 250ml vistas buljons
  • 2 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sinepju graudi
  • 1/2 tējk. koriandra sēklas
  • pētersīļi
  • melnie pipari
  • olīveļļa
  • Pēc garšas - sāls

Pagatavošana:

  1. Sīpolu un ķiplokus sagriezt šķēlītēs.
  2. Burkānus un selerijas kātus sagriezt palielās strēmelītēs.
  3. Desiņas sagriezt tāpat kā burkānus un selerijas.
  4. Piestā saberzt sinepju sēklas, koriandru un melnos piparus pēc garšas.
  5. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept desiņas. Pievienot sīpolus, ķiplokus, burkānus, selerijas un visu apcept.
  6. Pieliet buljonu, sasmalcinātus konservētus tomātus, garšvielas un sautēt apmēram 20 minūtes.
  7. Pašās beigās pievienot pupiņas, sāli pēc garšas un sautēt vēl pāris minūtes.
  8. Pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Klāt var pasniegt rīsus vai svaigu maizi.