Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
JAUNUMI
Jaunumi un gardās receptes no "Kurzemes Gaļsaimnieks"!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Salāti nicoise ar desu

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 4-6 personām

Sastāvdaļas:
200g salami "Melnais Barons"
200g pākšu pupiņas
2 lieli tomāti vai 8 ķiršu tomātiņi
2 cieti vārītas olas
2 maizes škēles
50g zaļās olīvas
1 ķiploka daiviņa
1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
2 ēd.k. olīveļļa
cukurs
sāls, pipari


Pagatavošana:
Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 minūtes, ūdeni noliet, pupiņas noskalot zem auksta tekoša ūdens. Pupiņas sagriezt 2-3 daļās. Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā lidz desa ir kraukšķīga. Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes škēles. Maizi ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt mazākos kubiņos. Tomātus sagriezt smalkāk. Olīvas sagriezt ripiņās. Nelielā bļodā sajaukt kopā eļļu, etiķi, sāli un cukuru. Lielā bļodā iebērt pupiņas, tomātus, desu, olīvas un maizi, pārliet ar mērci, ātri apmaisīt. Pa virsu sakārtot sagrieztas olas, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniegt.