Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
300g salātlapas
200g siers (piemēram Alpu, Holandes, Edam)
2 lieli tomāti
1 dzeltena paprika
1 sarkans sīpols
zaļie lociņi
Mērcei:
250g krējums 15%
2 ēd.k. franču sinepes
1/2 citrona sula
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagreizt kubiņos. Lociņusus smalki sagriezt. Sīpolu arī sagriezt smalkos kubiņos. Salātus saplūkāt ar rokām. Salātus kārto slāņos - salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus. Atsevišķi pagatavot mērci - visas sastāvdaļas sajaukt kopā, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Salātus var pagatavot gan porcijas burciņās, gan vienā lielākā burkā. Mērci labāk paņemt līdz atsevišķā trauciņā, kuru pirms lietošanas sakratīt.Lai salāti nesasulotu, iesakām mērci pievienot īsi pirms baudišānas.