Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu statistiku, kas palīdz mums sniegt jums labāku pieredzi mūsu mājas lapā. Jūs varat izslēgt tos pārlūkā, ja vēlaties. Turpinot izmantot vietni nemainot iestatījumus jūs piekrītat to izmantošanai
Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
INTERESANTI
Jaunumi un gardas receptes!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Pīrāgi ar desu un ceptu olu

Pagatavošanas laiks: vismaz 2h

Daudzums: 6-8 personām

Sastāvdaļas:

200g salami "Melnais Barons" (sagriezt šķēlēs)

1 gl. milti

1/2 gl. piens

1 tējk. sausais raugs

1 ēd.k. sviests

Pēc garšas - sāls, cukurs

6-8 olas

150g siers (Holandes, Čedara)

zaļumi (var būt kaltēti)

Pagatavošana:

Miltus izsijāt bļodā, pievienot sauso raugu, izkausētu sviestu, pa šķipsniņai sāli un cukuru, remdenu pienu. Mīklu kārtīgi izmīcīt, apsegt ar tīru dvielīti un novietot siltā vietā uz 1,5-2 stundām, lai mīkla uzrūgst. Pa šo laiku mīkla palielināsies apjomā un to vajadzēs iemīcīt atpakaļ, apsegt ar tīru dvielīti un novietot rūgšanai vēl uz 40-45 minūtes. Mīklu vēlreiz izmīcīt un sadalīt 6-8 daļās. No katras daļas izveidot plāceni, kura vidū ieklāt desas šķēles un 2/3 siera. Pīrāgus atstāt uz 20 minūtēm vēlreiz uzrūgt un jau uzrūgušu pīrāgu malas apmērēt ar sakultu olu. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 30 minūtes. Uzcept olas - pa vienai olai katram pīrāgam. 5 minūtes pirms cepšanas beigām katram pīrāgam pa virsu uzlikt ceptu olu, pārkaisīt ar sieru un zaļumiem un cept vēl 5 minūtes. Olu var necept atsevišķi, bet 10-15 minūtes pirms cepšanas beigām iesist katrā pīrāgā pa olai un pārkaisīt ar sieru un zaļumiem, bet tad pastāv varbūtība, ka olas baltums iztecēs uz paplātes. Pasniegt var gan siltus, gan atdzesētus.