Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
JAUNUMI
Jaunumi un gardās receptes no "Kurzemes Gaļsaimnieks"!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
PIldīta lielopa gaļas rulete

Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundu + laiks marinēšanai
Daudzums: 4-6 personām

Sastāvdaļas:
600g liellopa gaļas
300g cūkgaļas krūtiņas
300g aknas (cūkgaļas vai liellopa)
2 gb. šalotes sīpolu
2 ķiploku daiviņas
150ml brendija
100ml saldā krējuma
1 ola
timiāns
Pildījumam:
4-5 žāvētas plūmes
100g siera Čedars vai kūpināta


Pagatavošana:
Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju. Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 stundām. Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā. Pievienot olu un sasmalcinātus ķiplokus. saldo krējumu, samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Uz darba virsmas izklāt foliju. No gaļas izveidot cilindru, iespiest pa vidu plūmes un stienīšos sagrieztu sieru, ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 50-60 minūtes. Apmēram pēc 30 minūtēm foliju atvērt vaļā un turpināt cept. Ik pa brīdim apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā.