Pikantie liellopa gaļas salāti ar dārzeņiem

Pikantie liellopa gaļas salāti ar dārzeņiem

Pagatavošanas laiks: 40 min
Daudzums: 10 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 500g liellopa gaļas fileja
  • 3 burkāni
  • 1/2 liela selerijas sakne
  • 1 biete
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. cukurs
  • olīveļļa
  • kinza
  • pētersīļi
  • 1 ēd.k. zivju mērce
  • 2 ēd.k. saldā čili mērce
  • 1/2 laima sula
  • 1 čili pipars
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Dārzeņus notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un sāli un ar rokām saspaidīt. Atlikt uz 10 minūtēm.
  2. Gaļu sagriezt pēc iespējas plānākas šķēlītēs un sajaukt ar dārzeņiem.
  3. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt.
  4. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot čili mērci, zivju mērci un laima sulu.
  5. Mērci atdzesēt un pievienot dārzeņiem.
  6. Smalki sakapātus kinzu un pētersīļus pievienot salātiem. Pievienot arī sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
  7. Pasniedzot dekorē ar šķēlītēs sagrieztu čili piparu.