Pagatavošanas laiks: 40 min
Daudzums: 10 personām
Sastāvdaļas:
3 burkāni
1/2 liela selerijas sakne
1 biete
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. cukura
olīveļļa
kinza
pētersīļi
1 ēd.k. zivju mērces
2 ēd.k. saldās čili mērces
1/2 laima sulas
1 čili pipars
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Dārzeņus notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un sāli un ar rokām saspaidīt. Atlikt uz 10 minūtēm. Gaļu sagriezt pēc iespējas plānākas šķēlītēs un sajaukt ar dārzeņiem. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot čili mērci, zivju mērci un laima sulu. Mērci atdzesēt un pievienot dārzeņiem. Smalki sakapātus kinzu un pētersīļus pievienot salātiem. Pievienot arī sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pasniedzot dekorē ar šķēlītēs sagrieztu čili piparu.