Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu statistiku, kas palīdz mums sniegt jums labāku pieredzi mūsu mājas lapā. Jūs varat izslēgt tos pārlūkā, ja vēlaties. Turpinot izmantot vietni nemainot iestatījumus jūs piekrītat to izmantošanai
Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
INTERESANTI
Jaunumi un gardas receptes!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Pastrama

Daudzums: 4-6 personām

Sastāvdaļas:

700-800g liellopa gaļa

Marinādei:

1l ūdens

60g sāls

60g cukurs

10g sinepju sēklas

2 ķiploka daiviņas

5-6 krustnagliņas

5-6 smaržīgie pipari

Panēšanai:

30g kūpināta paprika

10g malts koriandrs

10g svaigi malti pipari


Pagatavošana:
Katlā ieliet ūdeni, pievienot visas marinādes sastāvdaļas, uzvārīt un atdzesēt. Ar šo marinādi pārliet gaļu un novietot ledusskapī marinēties uz 48 stundām. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 60 grādiem. Gaļu izņemt no marinādes, pārlikt cepamā formā un cept 6 stundas. Ja ir daudzfunkcionālais (multivārāmais) katls, tad režīmā "slow food" var cept gaļu 5-6 stundas. Gaļu izņemt no cepeškrāsns, panēt garšvielās un vēl 15 minūtes cept cepeškrāsnī. Gaļu atdzesē, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs un pasniedz kā uzkodu vai pilda sviestmaizes un burgerus.