Pagatavošanas laiks: 30 minūtēs + laiks saldēšanai
Daudzums: 3-6 personām
Sastāvdaļas:
300ml saldā krējuma 35%
300ml piena
6 olu dzeltenumi
100g cukura
Pagatavošana:
Šķiņķi sagriezt mazos kubiņos. Sausā pannā šķiņķi apgrauzdēt brūnu, pārkaisot ar šķipsniņu cukura. Pienu un saldo krējumu ieliet katliņā un uzkarsēt (ne vārīt!). Atsevišķā bļodā uzputot olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie kļūst gaiši. Turpinot putot plānā strūkliņā pievienot siltu piena-krējuma maisījumu. Masu pārliet katlā un uzkarsēt, līdz tā sabiezē. Masu nedaudz atdzesēt un pārliet saldējuma mašīnā. Pašās beigās iemaisīt grauzdētu šķiņķi. Ja nav saldējuma mašīna, tad masu pārliet plastikāta konteinerā, apsegt ar vāku un novietot saldētavā uz 3-4 stundām. Ik pa 20-30 minūtēm masu apmaisīt. Pašās beigās iemaisīt grauzdētu šķiņķi.