Pagatavošanas laiks: 30 min
Daudzums: 2 personām
Sastāvdaļas:
6-8 gb. cīsiņi bērniem "Melnais Barons"
250g pasta ar spinātiem
100ml saldais krējums
85g siers Parmezāns
10g sviests
muskatrieksts
eļļa cepšanai
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Novārīt pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei. Sviestu izkausēt pannā, pieliet saldo krējumu un karsēt uz vidēji lielas uguns apmēram 2 minūtes. Pievienot sieru un maisīt, kamēr siers izkūst. Pievienot pastu ar visu šķidrumu, rīvētu muskatriekstu un intensīvi apmaisīt, lai mērce vienmērīgi noklāj pastu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Cīsiņiem novilkt aizsargplēvi un vienu cīsiņa galu līdz pusei krusteniski iegriezt. Cisiņus cept pannā ik pa brīdim apgrozot, cepšanas laikā "kājiņas" atvērsies. Pastu kārto šķīvī un pa virsu izliek astoņkājīšus.