Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem

Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem

Pagatavošanas laiks: apm. 20 minūtes + 1 stunda ledusskapī
Daudzums: 4-6 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 300g liellopu gaļas (langets vai fileja)
  • 100g marinēti gurķi
  • 100g kaperi
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. sinepes
  • 1/2 citrona sula
  • zaļie loki
  • dedzinošais garšvielu maisījums "Ragāres"
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Liellopa gaļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā uz 1 stundu.
  2. Izņemt no saldētavas un ar asu nazi sagriezt gaļu pēc iespējas plānākās šķēlēs. Gaļu sakārtot porcijas šķīvjos.
  3. Marinētus gurķus sagriezt mazos kubiņos.
  4. Lokus smalki sagriezt.
  5. Olas dzeltenumu, sinepes, citrona sulu un eļļu samaisīt ar putojamo slotiņu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
  6. Gaļu pārliet ar mērci, pārkaisīt ar marinētiem gurķīšiem, zaļiem lokiem un dedzinošo garšvielu maisījumu.
  7. Izdekorēt ar kaperiem.
  8. Pasniedz ar grauzdētu maizi.