Pagatavošanas laiks: apm. 20 minūtes + 1 stunda ledusskapī
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
300g liellopu gaļas (langets vai fileja)
100g marinēti gurķīši
100g kaperi
3 ēd.k. olīveļļas
1 olas dzeltenums
1 tējk. sinepes
1/2 citrona sula
zaļie loki
dedzinošais garšvielu maisījums "Ragāres"
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Liellopa gaļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā uz 1 stundu. Izņemt no saldētavas un ar asu nazi sagriezt gaļu pēc iespējas plānākās šķēlēs. Gaļu sakārtot porcijas šķīvjos. Marinētus gurķus sagriezt mazos kubiņos. Lokus smalki sagriezt. Olas dzeltenumu, sinepes, citrona sulu, eļļu samaisīt ar putojamo slotiņu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Gaļu pārliet ar mērci, pārkaisīt ar marinētiem gurķīšiem, zaļiem lokiem un dedzinošo garšvielu maisījumu. Izdekorēt ar kaperiem.
Pasniedz ar grauzdētu maizi.