Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
JAUNUMI
Jaunumi un gardās receptes no "Kurzemes Gaļsaimnieks"!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Liellopu fileja ar gremolatas mērci

Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda
Daudzums: 4-6 personām

Sastāvdaļas:
500g liellopa filejas
3 citroni
50g pētersīļu
3 ķiploka daiviņas
olīveļļa
sāls, pipari

Pagatavošana:
Mērcei - notīrīt ķiplokus un saberzt piestā ar pētersīļu lapiņām. Pievienot smalki sarīvētu citrona miziņu un olīveļļu. Mērci nolikt, lai ievelkas. Fileju noskalot, nosusināt un ierīvēt ar sāli un pipariem. Grilpannā uzkarsēt eļļu un cept veselu fileju 15-20 minūtēm, ik pa brīdim apgrozot. Apceptu gaļu ietīt follijā un atstāt uz 10-15 minūtēm "atpūsties". Gaļu sagriež plānās šķēlītēs un pārlej ar mērci. Pasniedz uzreiz.