Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Daudzums: 3-4 personām
Sastāvdaļas:
250g kuskuss
200g saldēti zaļie zirnīši ar burkāniem (atlaidināt)
250g turku/grieķu jogurts
100g siers Feta
sauja olīvas bez kauliņiem
2 svaigi gurķi
dilles
1 tējk. kaltēts oregano
1 ēd.k. citrona sula
olīveļļa
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Kuskusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Gaļu sagreizt šķēlēs un iemarinēt ar smalki sakapātu ķiploku, oregano un svaigi maltiem pipariem. Pannā uzkarsēt eļļu un cept apmēram 15 minūtes, līdz gaļa gatava. Gaļu pārlikt uz dēlīša un sagriezt škēlēs. Pagatavot mērci. Gurķus sarīvēt uz dārzeņu rīves un sajaukt ar jogurtu, citrona sulu un smalki sakapātām dillēm. Pēc garšas pievienot sāli. Kuskusu pārlikt servējamā traukā, pievienot zirnīšus ar burkāniem, sasmalcinātas dilles, samaisīt. Pa virsu kārto gaļu, olīvas un sieru. Pasniedz ar mērci.