Krēmīgā pasta ar asinsdesu

Krēmīgā pasta ar asinsdesu

Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Daudzums: 2 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 250g asinsdesa
  • 150g pasta
  • 100ml saldais krējums
  • 125g mocarellas siers
  • 1 sīpols
  • pētersīļi
  • eļļa
  • kaltēts timiāns
  • kaltēts oregano
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Sīpolu notīrīt un sagriezt ripiņās.
  2. Asinsdesas sagriezt šķēlēs.
  3. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus, 1-2 min.
  4. Pievienot asinsdesas un cept, līdz tās kļūst tumšas un kraukšķīgas.
  5. Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet.
  6. Katlā ar biezu apakšu ieliet saldo krējumu un uzkarsēt.
  7. Sieru sadalīt ar rokām mazākos gabalos un pievienot saldajam krējumam.
  8. Pievienot sausās garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
  9. Visu laiku maisot izkausēt sieru. Kad masa kļūst viendabīga, pievienot makaronus, apmaisīt un uguni izslēgt.
  10. Makaronus sakārtot šķīvjos, pa virsu uzlikt asinsdesu un pārkaisīt ar smalcinātiem zaļumiem.