Krāsainā gaļas rulete

Krāsainā gaļas rulete

Pagatavošanas laiks: 90 minūtes
Daudzums: 6-8 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg cūkgaļas kakla karbonāde
  • 1 sarkana paprika
  • 1 dzeltena paprika
  • 1 burkāns
  • 2 selerijas kāti
  • pētersīļi
  • 10 smaržīgo piparu graudi
  • 2 lauru lapas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. ķimenes
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Gaļu nomazgāt, nosusināt un nolikt uz darba virsmas.
  2. Ar asu nazi iegriezt gaļu gareniski pa vidu, nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm. Tad iegriezt šķērsām abas daļas, arī nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm.
  3. Gaļu atvērt kā grāmatu un izklāt uz darba virsmas, apsegt ar pārtikas plēvi un izdauzīt ar gaļas āmuru.
  4. Burkānu notīrīt un 5 minūtes novārīt sālsūdenī, sagriezt kubiņos.
  5. Paprikas iztīrīt no sēklām un arī sagriezt kubiņos. Tieši tāpat sagriezt selerijas kātus.
  6. Pētersīļus smalki sakapāt.
  7. Papriku sajaukt ar burkāniem, pētersīļiem un selerijām.
  8. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
  9. Uz vienas gaļas malas sakārtot 3/4 dārzeņu. Gaļu satīt ruletē, sasiet ar kulināro diegu.
  10. Ķiplokus notīrīt un sagriezt šķēlēs.
  11. Gaļu pārlikt cepamā traukā, pievienot ķiplokus, piparus, lauru lapas, atlikušos dārzeņus, pieliet ūdeni un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu, ik pa brīdim aplejot ar šķidrumu, kas izdalās cepšanas laikā.
  12. Gatavo ruleti sagriež porcijas gabalos un var pasniegt ar štovētiem kāpostiem.