Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
JAUNUMI
Jaunumi un gardās receptes no "Kurzemes Gaļsaimnieks"!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Krāsainā gaļas rulete

Pagatavošanas laiks: 90 minūtes
Daudzums: 6-8 personām

Sastāvdaļas:
1,5 kg cūkgaļas kakla karbonāde
1 sarkana paprika
1 dzeltena paprika
1 burkāns
2 selerijas kāti
pētersīļi
10 smaržīgo piparu graudi
2 lauru lapas
3 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. ķimenes
sāls, pipari


Pagatavošana:
Gaļu nomazgāt, nosusināt un nolikt uz darba virsmas. Ar asu nazi iegriezt gaļu gareniski pa vidu, nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm. Tad iegriezt šķērsām abas daļas, arī nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm. Gaļu atvērt kā grāmatu un izklāt uz darba virsmas, apsegt ar pārtikas plēvi un izdauzīt ar gaļas āmuru. Burkānu notīrīt un 5 minūtes novārīt sālsūdenī, sagriezt kubiņos. Paprikas iztīrīt no sēklām un arī sagriezt kubiņos. Tieši tāpat sagriezt selerijas kātus. Pētersīļus smalki sakapāt. Papriku sajaukt ar burkāniem, pētersīļiem un selerijām. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Uz vienas gaļas malas sakārtot 3/4 dārzeņu. Gaļu satīt ruletē, sasiet ar kulināro diegu. Ķiplokus notīrīt un sagriezt sķēlēs. Gaļu pārlikt cepamā traukā, pievienot ķiplokus, piparus, lauru lapas, atlikušos dārzeņus, pieliet ūdeni un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu, ik pa brīdim aplejot ar šķidrumu, kas izdalās cepšanas laikā. Ruleti sagriež porcijas gabalos un var pasniegt ar štovētiem kāpostiem.