Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
1/2 Mājas desu "Melnais Barons"
1kg kartupeļu
2 burkāni
1/2 selerijas sakni
1/2 fenhelis
1 sīpols
2 ēd.k. olīveļļas
1,5l dārzeņu vai vistas buljonu
zaļumi pasniegšanai
Pēc garšas - sāls
Pagatavošana:
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Fenheļa sakni sagriež smalkāk. Burkānus, katupeļus un selerijas sakni sagriež kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus, selerijas un fenheli. Pievieno kartupeļus un cep vēl pāris minūtes. Pielej buljonu, pievieno pēc garšas sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 30 minūtes. Mazliet atdzesē un sablendē. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē. Desu sagriež mazos kubiņos un apcep, līdz desas gabaliņi kļūst kraukšķīgi.
Zupu pasniedz siltu pārkaisot ar zaļumiem un desas "grauzdiņiem".