Karbonāde franču gaumē

Karbonāde franču gaumē

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 3-4 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 600g cūkgaļas karbonāde vai fileja
  • 2 sīpoli
  • 6 ķiršu tomātiņi
  • 100g siers Gauda
  • 1 ola
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 1 tējk. Dižonas sinepes
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Gaļu sagriezt porcijas gabalos un izklapēt.
  2. Sieru sarīvēt.
  3. Sīpolus sagriezt plānos gredzenos. Tomātus sagriezt šķēlītēs.
  4. Olu uzputot ar sinepēm un eļļu, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
  5. Karstumizturīgā formā liek slāņos gaļu, sīpolus un tomātus. Pārliet ar mērci un pārkaisīt ar pusi rīvēta siera.
  6. Cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.
  7. Pārkaisīt ar atlikušo sieru un cept vēl 10-15 minūtes, līdz veidojas zeltaina siera cepurīte.
  8. Gaļu pasniedz griežot gabalos, lai slāņi nejūk.
  9. Klāt var pasniegt sautētus dārzeņus vai vārītus kartupeļus.