Pagatavošanas laiks: vairāk kā 1h
Daudzums: 3 personām
Sastāvdaļas:
700g cūkgaļas kakla karbonāde (vai jau samalta)
9 savojas kāpostu lapas
400g smalcināti tomāti savā sulā
2 ķiploka daiviņas
1 tējk. granulēta paprika
1 tējk. klatēti zaļumi
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Kāpostu lapas novārīt sālsūdenī, apmēram 15 minūtes, ūdeni noliet, lapas atsdzesēt. Kakla karbonādi sasmalcināt, pievienot garšvielas un kārtīgi samaisīt. Kāpostu lapas izklāt uz darba virsmas, izgriezt cieto kātu un ietīt tajā malto gaļu (apmēram 1 ēd.k.). Kāpostu tīteņus pārlikt katlā. Tomātus sajaukt ar svaigi maltiem pipariem, sāli un pārliet tītēņiem. Uz nelielas uguns sautēt 40 minūtes. Klāt tīteņiem var pasniegt krējumu vai vārītus jaunos kartupeļus.