Karaliskie kāpostu tīteņi

Karaliskie kāpostu tīteņi

Pagatavošanas laiks: vairāk kā 1h
Daudzums: 3 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 700g cūkgaļas kakla karbonāde (vai jau samalta)
  • 9 savojas kāpostu lapas
  • 400g smalcināti tomāti savā sulā
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. granulēta paprika
  • 1 tējk. kaltēti zaļumi
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Kāpostu lapas novārīt sālsūdenī, apmēram 15 minūtes, ūdeni noliet, lapas atsdzesēt.
  2. Kakla karbonādi samalt, pievienot garšvielas un kārtīgi samaisīt.
  3. Kāpostu lapas izklāt uz darba virsmas, izgriezt cieto kātu un ietīt tajā malto gaļu (apmēram 1 ēd.k.).
  4. Kāpostu tīteņus pārlikt katlā.
  5. Tomātus sajaukt ar svaigi maltiem pipariem, sāli un pārliet tītēņiem. Uz nelielas uguns sautēt 40 minūtes.
  6. Klāt tīteņiem var pasniegt krējumu un vārītus jaunos kartupeļus.