Gardēžu plovs ar cūkgaļu

Gardēžu plovs ar cūkgaļu

Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Daudzums:
4-6 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 500g cūkgaļas kakla karbonāde
  • 500g rīsi
  • 2-3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka galviņa
  • 2 ēd.k. garšvielas
  • ~ 70ml eļļa
  • Pēc izvēles - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Rīsus kārtīgi noskalot un iemērkt siltā ūdenī.
  2. Gaļu sagriezt palielos kubiņos.
  3. Burkānus nomizot un sagriezt salmiņos, sīpolus - kubiņos.
  4. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu, pievienot gaļu un apcept to. Cepšanas laikā pievienot sāli un 1 ēdamkaroti garšvielas plovam.
  5. Pievienot sīpolus, sauju burkānu un apmaisīt. Pieliet ūdeni, lai apsedz visus dārzeņus.
  6. Tad pa virsu uzlikt atlikušos burkānus, netīrītas ķiploka daiviņas, pārkaisīt ar atlikušajām garšvielām un vārīt zem vāka apmēram 15 minūtes.
  7. Pa virsu kārto rīsus un pārlej ar ūdeni tā, lai rīsi būtu pilnībā apsegti. Pārkaisīt ar sāli.
  8. Ļauj uzvārīties, samazināt uguni, apsegt katlu ar tīru virtuves dvielīti un pa virsu uzlikt vāku tā, lai paliek maza spraudziņa. Vārīt apmēram 25 minūtes.
  9. Uguni izslēgt un vēl minūtes 10 var ļaut ievilkties.