Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
4 vidēji lieli sīpoli
4 ēd.k. olīveļļa
50g sviests
5 ēd.k. Balzamiko krēms
1 tējk. brūnais cukurs
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Lielā pannā uzkarsēt pusi eļļas un sviesta. Pievienot plānos gredzenos sagreiztus sīpolus un cept līdz brīdim, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Sīpolus pārlikt bļodiņā. Tajā pašā pannā uz lielas uguns apcept sagrieztas aknas - pa 2 minūtēm no katras puses. Aknas pārlikt pie sīpoliem. Tajā pašā pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un sviestu. Pievienot Balzamiko, cukuru, 2 ēd.k. ūdens, sāli un svaigi maltus piparus. Mērci apmaisīt un uzkarsēt. Pievienot aknas ar sīpoliem, apmaisīt un pāris minūtes sautēt visu kopā. Pasniedz uzreiz.