Pagatavošanas laiks: 50 minūtes
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
800g spainīša Tradicionāla šašlika "Jūsu grilam"
700ml vistas buljona
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
700g jauno kartupeļu
250g jauno burkānu
200g nolobīto zaļo zirnīšu
sviests
pētersīļi
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Šašliku sagriezt mazākos gabalos, ja gaļas gabali ir pārāk lieli. Sīpolu un 2 ķiploku daiviņas nomizot un sasmalcināt. Burkānus un kartupeļus nomazgāt. Burkānus sagriezt pabiezās šķēlēs. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un ātri apcept šašliku. Ar šumkaroti gaļu izņemt un tur pat apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot burkānus un apcept arī tos. Pievienot buljonu, gaļu un kartupeļus, apsegt ar vāku un uz nelielas uguns sautēt apmēram 30 minūtes. Pašās beigās pievienot zaļos zirnīšus un pēc pāris minūtēm uguni izslēgt. Pievienot sasmalcinātus pētersīļus un atlikušo ķiploka daiviņu, apsegt ar vāku un uz 10 minūtēm atstāt ievilkties.