Cūkgaļas karbonādes ar seleriju salātiem

Cūkgaļas karbonādes ar seleriju salātiem

Pagatavošanas laiks: 1h
Daudzums: 4 personām

 

Sastāvdaļas:

Salātiem:

  • 1 selerijas sakne (apmēram 500g)
  • 100g skābais krējums
  • 2 ēd.k. Franču sinepes
  • pētersīļi
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • 100g laba majonēze (Helmans, Provansas u.c.)
  • 4 anšovu filejas
  • 1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana:

  1. Pagatavot salātus. Selerijas sakni notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelītēs. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un saspaidīt ar rokām vai ar kartupeļu stampu.
  2. Krējumu sajaukt ar sinepēm un sasmalcinātiem pētersīļiem. Mērci pievienot selerijām, apmaisīt un novietot ledusskapī līdz pasniegšanai.
  3. Pagatavot karbonādes. Gaļas gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru.
  4. Vienā bļodā ar dakšu uzkult olas, otrā bļodā iebērt rīvmaizi.
  5. Karbonādes apvīstīt vispirms olā, tad rīvmaizē un izcept uzkarsētā eļļā līdz gatavībai.
  6. Pagatavot mērci. Anšovus un ķiplokus saberzt piestā vai ļoti smalki sakapāt ar nazi, pievienot majonēzei un samaisīt.
  7. Karbonādes pasniedz ar mērci un selerijas salātiem.