Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
JAUNUMI
Jaunumi un gardās receptes no "Kurzemes Gaļsaimnieks"!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Cūkgaļas karbonādes ar seleriju salātiem

Sarežģītība: vidēji
Daudzums: 4 personām

Sastāvdaļas:
4 šķēles cūkgaļas kakla karbonādes
2 olas
200g rīvmaize
eļļa cepšanai
Salātiem:
1 selerijas sakne (apmēram 500g)
100g skābais krējums
2 ēd.k. Franču sinepes
pētersīļi
sāls, pipari
Mērcei:
100g laba majonēze
4 anšovu filejas
1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana:
Pagatavot salātus. Selerijas sakni notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelītēs. Selerijas pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un saspaidīt ar rokām vai ar kartupeļu stampu. Krējumu sajaukt ar sinepēm un sasmalcinātiem pētersīļiem. Mērci pievienot selerijām, apmaisīt un novietot ledusskapī līdz pasniegšanai.
Pagatavot karbonādes. Gaļas gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru. Vienā bļodā ar dakšu uzkult olas, otrā bļodā iebērt rīvmaizi. Karbonādes apvārtīt vispirms olā, tad rīvmaizē un izcept uzkarsētā eļļā līdz gatavībai.
Pagatavot mērci. Anšovus un ķiplokus saberzt piestā vai ļoti smalki sakapāt ar nazi, pievienot majonēzei un samaisīt.
Karbonādes pasniedz ar mērci un selerijas salātiem.