Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
4 burkāni
200g pērļu sīpoliņi
1/2 citrona sula
2-3 ēd.k. medus
50 ml muskatvīns
olīveļļa
Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, medu, apslacīt ar olīveļļu. Pārlikt to cepamā formā un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, ik pa brīdim aplejot ar muskatvīnu. Gaļu izņemt no cepamā traukā, šķidrumu noliet - tas noderēs dārzeņiem. Burkānus notīrīt, sagriezt ripiņās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept burkānus un pērļu sīpoliņus. Ja nav pērļu sīpoliņu, var izmantot šalotes sīpolus un sagriezt tos daiviņās. Pievienot nolieto no gaļas šķidrumu, svaigi spiestu citrona sulu un minūtes 5 sautēt. Gaļu pārlikt uz servējamā trauka, pārliet ar mērci un dārzeņiem. Pasniedz uzreiz.