Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
JAUNUMI
Jaunumi un gardās receptes no "Kurzemes Gaļsaimnieks"!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu

Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
Daudzums: 4 personām

Sastāvdaļas:
300g kūpināts šķiņķis "Melnais Barons"
500g svaigas meža sēnes
500g baklažāni
250g krējums
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. Balzamiko etiķis
dilles
eļļa
sāls, pipari


Pagatavošana:
Sēnes notīrīt un sagriezt smalkāk. Baklažāniem nogriezt mizu un sagriezt mazos kubiņos. Gaļu sagriezt tāpat kā baklažānus. Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt. Dilles smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept sēnes līdz viss šķidrums iztvaikojis. Sēnes pārlikt bļodiņā. Tajā pašā katlā uzkarsēt vēl mazliet eļļas un apcept gaļu un sīpolus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienot baklažānus un ķiplokus, apsegt ar vāku un cept apmēram 10 minūtes. Pievienot sēnes, mazliet ūdens un sautēt zem vāka vēl minūtes 10. Pašās beigās pievienot krējumu, Balzamiko etiķi, dilles, apmaisīt un uguni izslēgt. Siltas sēnes var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem kā mērci, aukstas - kā uzkodu ar svaigu maizi.