Īstiem gaļas cienītājiem
Vienmēr jaunas idejas!
Kurzemes gaļsaimnieks
PRODUKCIJA
Plašs sortiments un izcili produkti!...
Kurzemes gaļsaimnieks
JAUNUMI
Jaunumi un gardās receptes no "Kurzemes Gaļsaimnieks"!
Kurzemes gaļsaimnieks
KURZEMES GAĻSAIMNIEKS VEIKALI
Plašāka izvēle, zemākas cenas!
Aspika ar dārzeņiem

Pagatavošanas laiks: apm. 3,5 stundas + laiks sastingšanai
Daudzums: 8-10 personām

Sastāvdaļas:

1 kg cūkgaļas šķiņķis
400g dažādi marinēti dārzeņi (paprika, kukurūza, sēnes, gurķi)
25g želatīns
1 sīpols
1 burkāns
1 selerijas kāts
1 puravs
2 lauru lapas
3-4 smaržīgo piparu graudiņi
4 krustnagliņas
sāls

Pagatavošana:
Sīpolu notīrīt un iespraust tajā krustnagliņas. Burkānu notīrīt. Selerijas kātu sagriezt palielos gabalos. Puravu sagriezt uz pusēm un izskalot smiltis. Gaļu sagriezt mazākos gabalos. Katlā ielikt gaļu un pārliet ar ūdeni, uzvārīt un nosmelt putas. Pievienot sagatavotos svaigos dārzeņus, piparus, lauru lapas, sāli pēc garšas un uz mazas uguns vārīt (katlam uzlikt vāku) apmēram 1 stundu. Buljonu izkāst un atgriezt atpakaļ katlā kopā ar gaļu, vārīt vēl apmēram 1 stundu. Gaļu izņemt, sagriezt mazākos gabalos, buljonu novārīt līdz apmēram 400 ml. Želatīnu uzbriedināt un izšķīdināt buljonā. Plastikāta pudelei nogriezt augšu un piepildīt ar gaļu un dārzeņiem, pārlejot ar buljonu. Apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī lidz buljons pilnībā sastingst. Kad desa būs pilnībā sastingusi, pudeles sānu atgriezt vaļā un desu sagriezt šķēlēs. Pasniedz ar mārrutkiem vai sinepēm.