Rīsus kārtīgi noskalot un iemērkt siltā ūdenī. Gaļu sagriezt palielos kubiņos. Burkānus nomizot un sagriezt salmiņos, sīpolus - kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu, pievienot gaļu un apcept to.
Vienu cīsiņu sagriež pa diagonāli uz pusēm - tas būs pats ķermenis. Gatavojam gliemežvāku - vienu cīsiņu sagriež gareniski uz pusēm un iegriež visā garumā strīpās.
Gaļu sagriezt kubiņos un sasmalcināt blenderī. Pievienot smalki sakapātus sīpolus un garšvielas. Olu atsevišķā bļodiņā uzputot ar dakšu, pievienojot sāli.
Burkānu un papriku sagriezt plānās strēmelītēs. 500ml ūdens sajaukt ar Tom Jam pastu un uzkarsēt vok-pannā
Katlā ieliet ūdeni, pievienot visas marinādes sastāvdaļas, uzvārīt un atdzesēt. Ar šo marinādi pārliet gaļu un novietot ledusskapī marinēties uz 48 stundām. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 60 grādiem.
Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu. Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu ielikt atpakaļ katlā. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un čili piparus.
Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, medu, apslacīt ar olīveļļu. Gaļu pārlikt cepamā formā un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, ik pa brīdim aplejot gaļu ar muskatvīnu.
Sēnes notīrīt un sagriezt smalkāk. Baklažāniem nogriezt mizu un sagriezt mazos kubiņos. Gaļu sagriezt tāpat kā baklažānus. Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt. Dilles smalki sakapāt.
Salātlapas noskalot, lielākas saplūkāt ar rokām, pārlikt salātu bļodā. Mērcei - krējumu sajaukt ar sinepēm, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Salami desu sagriezt apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs un apcept pannā, līdz desa kļūst brūna un kraukšķīga. Tomātu un sīpolu sagriezt ripiņās. Pastu sajaukt ar adžiku, pievienot pēc garšas sāli.
Piparus, koriandra sēklas un lauru lapas apcept sausā pannā 2-3 minūtes. Saberzt piestā. Bļodā ieliet sarkanvīna etiķi, Balzamiko etiķi, Vorčesteras mērci, pievienot sagrieztu smalkāk ķiploku, rozmarīna zariņus, sasmalcinātas garšvielas, samaisīt.
Gaļu nomazgāt, nosusināt un nolikt uz darba virsmas. Ar asu nazi iegriezt gaļu gareniski pa vidu, nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm. Tad iegriezt šķērsām abas daļas, arī nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm.
Sīpolu un kūpinātu gaļu sagriezt kubiņos. Gaļu apcept sausā pannā, ja gaļai ir tauku slānis. Ja tauku slāņa nav, pieliet mazliet eļļas. Pievienot sīpolus un cept visu kopā līdz sīpoli kļūst zeltaini.
Nūdeles novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Gaļu sagriezt strēmelītēs. Pannā uzkarsēt eļļu un uz straujas uguns apcept gaļu.
Sieru sadrupināt mazākos gabaliņos. Bekonu sagriezt kubiņos. Cūkgaļas fileju ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Uzkarsēt sausu pannu un tajā apgrauzdēt bekonu, 10 minūtes.
Pagatavot salātus. Selerijas sakni notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelītēs. Selerijas pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un saspaidīt ar rokām vai ar kartupeļu stampu. Krējumu sajaukt ar sinepēm un sasmalcinātiem pētersīļiem.
Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs. Gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru pēc iespējas plānāk, lai gaļa gandrīz jūk ārā, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un apcept. Gaļu pārlikt uz šķīvja.
Gaļu sagriezt šķēlēs un mazliet izdauzīt ar gaļas āmuru. Tad sagriezt strēmelītēs. Sīpolu un sēnes sagriezt šķēlītēs. Pannā izkausēt sviest un apcept tajā gaļu.
Lielā pannā uzkarsēt pusi eļļas un sviesta. Pievienot plānos gredzenos sagreiztus sīpolus un cept līdz brīdim, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Sīpolus pārlikt bļodiņā.
Miltus izsijāt bļodā, pievienot sauso raugu, izkausētu sviestu, pa šķipsniņai sāli un cukuru, remdenu pienu. Mīklu kārtīgi izmīcīt, apsegt ar tīru dvielīti un novietot siltā vietā uz 1,5-2 stundām, lai mīkla uzrūgst. Pa šo laiku mīkla palielināsies apjomā un to vajadzēs iemīcīt atpakaļ, apsegt ar tīru dvielīti un novietot rūgšanai vēl uz 40-45 minūtes.
No vistas atdalīt gaļu un sagriezt to vidēji lielos kubiņos. Gurķus sagriezt arī kubiņos vai šķēlītēs.
Novārīt pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei. Sviestu izkausēt pannā, pieliet saldo krējumu un karsēt uz vidēji lielas uguns apmēram 2 minūtes.
Gaļu sagriezt porcijas gabalos un izklapēt. Sieru sarīvēt. Sīpolus sagriezt plānos gredzenos. Tomātus sagriezt šķēlītēs. Olu uzputot ar sinepēm un eļļu, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Kuskusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Gaļu sagreizt šķēlēs un iemarinēt ar smalki sakapātu ķiploku, oregano un svaigi maltiem pipariem. Pannā uzkarsēt eļļu un cept apmēram 15 minūtes, līdz gaļa gatava.
Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 minūtes, ūdeni noliet, pupiņas noskalot zem auksta tekoša ūdens. Pupiņas sagriezt 2-3 daļās. Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā lidz desa ir kraukšķīga. Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes škēles.
Kāpostu lapas novārīt sālsūdenī, apmēram 15 minūtes, ūdeni noliet, lapas atsdzesēt. Kakla karbonādi sasmalcināt, pievienot garšvielas un kārtīgi samaisīt.
Pagatavot pildījumu. Kaltētus tomātus sasmalcināt ar baziliku, olīvām un ķiplokiem. Gaļu nolikt uz darba virsmas un ar asu nazi gareniski iegriezt uz 1/3 (bet ne līdz galam), atvērt kā grāmatu un vēlreiz sagriezt uz pusēm, atvērt. Veidojas paliels plakans gaļas gabals.
Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagreizt kubiņos. Lociņusus smalki sagriezt. Sīpolu arī sagriezt smalkos kubiņos. Salātus saplūkāt ar rokām. Salātus kārto slāņos - salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus.
Cīsiņu sagriež gareniski uz pusēm un iegriež strīpas pa vidu - tas būs ķermenis. Spārniņiem - cīsiņu sagriež gareniski pa diagonāli uz pusēm.
Gailenes attīrīt no zemes un saplūkāt ar rokām mazākos gabalos. Desu sagriezt strēmelītēs. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Tieši tāpat sagriezt čili piparu, ja vēlaties to pievienot. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs.
Mīklu atlaidināt, izklāt uz darba virsmas, apsegt ar tīru virtuves dvielīti un atstāt pilnībā atkust. Pa to laiku pagatavot pildījumu. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt. Kūpinātu krūtiņu sagriezt kubiņos un pannā tos apcept. Pievienot sīpolus un ķiplokus un cept visu kopā vēl pāris minūtes.
Dārzeņus notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un sāli un ar rokām saspaidīt. Atlikt uz 10 minūtēm. Gaļu sagriezt pēc iespējas plānākas šķēlītēs un sajaukt ar dārzeņiem. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt.
Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju. Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 stundām.
Gaļu sagriezt plānās šķēlītēs un sausā pannā apgrauzdēt. Pārlikt uz dēlīša un sagriezt smalkāk. Tajos pašos taukos apcept smalki sakapātus sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi.
Šašliku sagriezt mazākos gabalos, ja gaļas gabali ir pārāk lieli. Sīpolu un 2 ķiploku daiviņas nomizot un sasmalcināt. Burkānus un kartupeļus nomazgāt. Burkānus sagriezt pabiezās šķēlēs. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un ātri apcept šašliku.
No citrona un 2 apelsīniem izspiest sulu. Atlikušo apelsīnu sagriezt šķēlītēs. Gaļu ielikt traukā, pārliet ar sulu, pievienot visas garšvielas un apelsīna šķēlītes, apmaisīt.
Medu vai cukura sīrupu sajaukt ar Balzamiko krēmu. Kūpinātu krūtiņu sagriezt pēc iespējas plānākās, bet garās strēmelītēs.
Gaļas šķēles apgrauzdēt uz grila vai sausā pannā, apmēram 4-5 minūtes. Sagatavot sāls maisījumu - jūras sāli, paprikas pulveri, piparus un granulētus ķiplokus sajaukt kopā. Citronu sagriezt uz pusēm, nogriezt šķēlīti, no pārējā izspiest sulu.
Šķiņķi sagriezt mazos kubiņos. Sausā pannā šķiņķi apgrauzdēt brūnu, pārkaisot ar šķipsniņu cukura. Pienu un saldo krējumu ieliet katliņā un uzkarsēt (ne vārīt!). Atsevišķā bļodā uzputot olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie kļūst gaiši.
Pagatavošana:
Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs un kārtīgi izklapēt. Krekerus sasmalcināt (blenderī), pievienot sieru un garšvielas un samaisīt. Olu sakult ar dakšu atsevišķā bļodā.
Cūkgaļu sagriezt plānās strēmelītēs. Sīpolus sagriezt ripiņās. Čili piparu sagriezt ripiņās. Ja vēlaties ēdienu mazāk asu, tad izņemiet piparam sēklas. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus līdz tie kļūst zeltaini.
Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves. Gaļu sagriezt plānās šķēlītēs. Sauju rīvēta siera (apmēram 100g) sajaukt ar majonēzi un rīvētu burkānu (ja ir vēlme). Uz šķiņķa šķēles uzklāj siera masu un šķiņķi sarullē. Pāri palikušās šķiņķa šķēles tieši tāpat sarullē, bez siera masas.
Sīpolus sagriezt šķēlītēs, pārlikt traukā un pārliet ar etiķi. Atstāt marinēties uz nakti. Liellopa gaļu pārliet ar ūdeni un uzvārīt
Sīpolu un ķiplokus sagriezt šķēlītēs. Burkānus un selerijas kātus sagriezt palielās strēmelītēs. Desiņas sagriezt tāpat kā burkānus un selerijas. Piestā saberzt sinepju sēklas, koriandru un melnos piparus pēc garšas. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept desiņas.
Maizes šķēles uztostēt vai apgrauzdēt pannā. Abas maizes šķēles apsmērēt ar sinepēm. Pannā apcept šķiņķa šķēles, pārlikt uz papīra dvieļa, lai tas uzsūc lieko eļļas daudzumu.
Cīsiņus izņemt no plēves un ar naža galu iegriezt ripiņas visa cīsiņa garumā, līdz galam nesagriežot. Cīsiņus apcept no visām pusēm - šādi gatavojot cīsiņiem veidosies nepieciešamā forma.
Mērcei - notīrīt ķiplokus un saberzt piestā ar pētersīļu lapiņām. Pievienot smalki sarīvētu citrona miziņu un olīveļļu. Mērci nolikt, lai ievelkas. Fileju noskalot, nosusināt un ierīvēt ar sāli un pipariem.
Gaļu sagriezt kubiņos. Sīpolus un burkānus smalkos kubiņos. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Čili piparus sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt mazos kubiņos.
Gaļas gabalu noskalot un apžāvēt. Ierīvēt gaļu no visām pusēm ar sāli un melniem pipariem. Cepešpannā ieliet mazliet eļļas, uzkaisīt rozā piparus (izveidot tādu kā spilvenu) un uzlikt gaļas gabalu. Ķiploku netīrot sagriezt uz pusēm un novietot blakus gaļas gabalam.
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Fenheļa sakni sagriež smalkāk. Burkānus, katupeļus un selerijas sakni sagriež kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus, selerijas un fenheli.
Kartupeļus notīrīt, noskalot un sagriezt strēmelītēs. Kāpostgalvu notīrīt no augšējām lapām un sagriezt strēmelītēs. Ķiploka daiviņas smalki sakapāt. Lielā pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķiplokus.
Miltus sajaukt ar sāli. Olas uzputot ar alu un pievienot miltu maisījumam. Samaisīt līdz mīkla kļūst viendabīga, bez kunkuļiem.
Visas garšvielas saberzt pulverī un ierīvēt ar šo maisījumu gaļu no visām pusēm. Gaļu apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī marinēties uz 4 stundām.
Žāvētas plūmes pārliet ar ūdeni un atstāt apmēram uz 30 minūtēm. Ūdeni noliet. Gaļu sagriezt vienādos kubiņos. Burkānu notīrīt un sagriezt palielās šķēlēs. Miltus sajaukt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un šajā maisījumā apviļāt gaļas gabaliņus.
Burkānus un sīpolu notīrīt, sagriezt mazos kubiņos. Gaļu attīrīt no liekiem taukiem, sagriezt mazākos gabalos. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept gaļu ar burkāniem un sīpoliem. Pievienot lauru lapas, smaržīgos piparus, baltvīnu, garšaugus, apsegt ar vāku un uz mazas uguns vārīt apmēram 1 stundu.
Liellopa gaļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā uz 1 stundu. Izņemt no saldētavas un ar asu nazi sagriezt gaļu pēc iespējas plānākās šķēlēs. Gaļu sakārtot porcijas šķīvjos. Marinētus gurķus sagriezt mazos kubiņos.
Sīpolu notīrīt un iespraust tajā krustnagliņas. Burkānu notīrīt. Selerijas kātu sagriezt palielos gabalos. Puravu sagriezt uz pusēm un izskalot smiltis. Gaļu sagriezt mazākos gabalos. Katlā ielikt gaļu un pārliet ar ūdeni, uzvārīt un nosmelt putas.
Gurķus sagriezt strēmelītēs. Sīpolu notīrīt un sagriezt smalkāk. Gaļu sagriezt nelielās strēmelītēs. Dziļā pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus. Pievienot gaļu un cept kamēr tā kļūst zeltaini brūna.
Tomātu pastu sajaukt ar sojas mērci un medu. Uzkarsēt pannu bez taukvielām un apcept bekonu no abām pusēm. Cepšanas laikā bekonu pārliet ar mērci.
Sīpolu notīrīt un sagriezt ripiņās. Asinsdesas sagriezt šķēlēs. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus, 1-2 min. Pievienot asinsdesas un cept, līdz tās kļūst tumšas un kraukšķīgas.
Greipfrūtu notīrīt un sadalīt segmentos. Šķiņķa ruleti sagriezt plānās šķēītēs. Sieru sadrupināt mazākos gabalos. Valriekstus sasmalcināt.
Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos. Pētersīļus noskalot un smalki sakapāt. Čili piparu sagriezt ripiņās. Riekstus apgrauzdēt sausā pannā un sasmalcināt. Ja ir blenders, tad to visu kopā var sasmalcināt blenderī.
Riekstus sasmalcināt. Olu uzputot ar dakšu, riekstus un miltus sabērt atsevišķās blodiņās. Kupātus sagriezt ripiņās. Vienu pusi iemērkt miltos, tad olā un riekstos.
Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sagriezt. Aknas attīrīt no plēvēm un sagriezt mazākos gabalos. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus.
Desai noņemt ādu, sagriezt mazākos gabalos un ievietot blenderī. Pievienot sieru, saldo krējumu un sablendēt. Pievienot Balzamiko krēmu un sablendēt vēlreiz.
Bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves. Mēli un gurķus sagriezt strēmelītēs. Trauka apakšā kārto salātlapas, pa virsu liek sagrieztu mēli, gurķus un bietes.
Sīpolu sagriezt ripiņās. Āboliem izgriezt serdes un sagriezt tos daiviņās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept ābolu daiviņas. Noņemt tās no pannas un pārlikt uz šķīvja.
Attaisīt kasti un izņemt iepakotu gaļu. Neizņemot gaļu no iepakojuma, uzlikt uz paplātes un ievietot sakarsētā cepeškrāsnī 200°C. Pēc termometra izbīdīšanās gatavot vēl 30 min.
Attaisīt kasti un izņemt iepakotu gaļu. Neizņemot gaļu no iepakojuma, uzlikt uz paplātes un ievietot sakarsētā cepeškrāsnī 200°C. Kad izbīdās cepetī ievietotais termometrs, cepetis ir gatavs.
Desai noņem ādiņu, sagriež šķēlēs. Kartupeļus (vārītus), sīpolus un tomātus nomizo, sagriež skēlītēs. Visas šķēlītes pamīšus kārto ieziestā cepamā traukā. Olas sakuļ ar pienu. Pievieno sāli, piparus un sinepes. Olu kulteni lej uz šķēlītēm cepamajā traukā.