Rīsus kārtīgi noskalot un iemērkt siltā ūdenī.
Gaļu sagriezt palielos kubiņos.
Burkānus nomizot un sagriezt salmiņos, sīpolus - kubiņos.
...
Vienu cīsiņu sagriež pa diagonāli uz pusēm - tas būs pats ķermenis.
Gatavojam gliemežvāku - vienu cīsiņu sagriež gareniski uz pusēm un iegriež visā garumā strīpās.
Vēl vienu cīsiņu sagriež tik biezās ripās, cik resni cīsiņi.
...
Pienu uzsilda, pieliek krējumu un raugu (raugu pirms tam uzraudzē mazā daudzumā silta piena).
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.
Sviestu izkausē un pielik klāt, pieber cukuru un sāli, pēc izvēles.
...
Burkānu un papriku sagriezt plānās strēmelītēs.
500ml ūdens sajaukt ar Tom Jam pastu un uzkarsēt wok-pannā.
Pievienot papriku un burkānus un vārīt 5 minūtes.
...
Katlā ieliet ūdeni, pievienot visas marinādes sastāvdaļas, uzvārīt un atdzesēt.
Ar šo marinādi pārliet gaļu un novietot ledusskapī marinēties uz 48 stundām.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 60 grādiem.
...
Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu.
Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem.
Gaļu ielikt atpakaļ katlā.
...
Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, medu, apslacīt ar olīveļļu.
Gaļu pārlikt cepamā formā un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, ik pa brīdim aplejot gaļu ar muskatvīnu.
Gaļu izņemt no cepamā traukā, šķidrumu noliet - tas noderēs dārzeņiem.
...
Sēnes notīrīt un sagriezt smalkāk. Baklažāniem nogriezt mizu un sagriezt mazos kubiņos.
Gaļu sagriezt tāpat kā baklažānus.
Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt.
...
Salātlapas noskalot, lielākas saplūkāt ar rokām, pārlikt salātu bļodā.
Mērcei - krējumu sajaukt ar sinepēm, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Salātus sakārtot porcijas šķīvjos.
...
Salami desu sagriezt apmēram 0.5 cm biezās šķēlēs un apcept pannā, līdz desa kļūst brūna un kraukšķīga.
Tomātu un sīpolu sagriezt ripiņās.
Pastu sajaukt ar adžiku, pievienot pēc garšas sāli.
...
Piparus, koriandra sēklas un lauru lapas apcept sausā pannā 2-3 minūtes.
Saberzt piestā.
Bļodā ieliet sarkanvīna etiķi, Balzamiko etiķi, Vorčesteras mērci, pievienot sagrieztu smalkāk ķiploku, rozmarīna zariņus, sasmalcinātas garšvielas, samaisīt.
...
Gaļu nomazgāt, nosusināt un nolikt uz darba virsmas.
Ar asu nazi iegriezt gaļu gareniski pa vidu, nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm.
Tad iegriezt šķērsām abas daļas, arī nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm.
...
Sīpolu un kūpinātu gaļu sagriezt kubiņos.
Gaļu apcept sausā pannā, ja gaļai ir tauku slānis.
Ja tauku slāņa nav, pieliet mazliet eļļas.
...
Nūdeles novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Gaļu sagriezt strēmelītēs.
Pannā uzkarsēt eļļu un uz straujas uguns apcept gaļu.
...
Sieru sadrupināt mazākos gabaliņos.
Bekonu sagriezt kubiņos.
Cūkgaļas fileju ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
...
Marinētus gurķus un šķiņķi sagriezt kubiņos.
Pievienot lēcas, krējumu, kūpinātu papriku, sasmalcinātus zaļumus, sinepes, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Visu samaisīt.
...
Pagatavot salātus.
Selerijas sakni notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelītēs.
Selerijas pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un saspaidīt ar rokām vai ar kartupeļu stampu.
...
Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs.
Gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru pēc iespējas plānāk, lai gaļa gandrīz jūk ārā, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un apcept.
Gaļu pārlikt uz šķīvja.
...
Gaļu sagriezt šķēlēs un mazliet izdauzīt ar gaļas āmuru.
Tad sagriezt strēmelītēs.
Sīpolu un sēnes sagriezt šķēlītēs.
...
Lielā pannā uzkarsēt pusi eļļas un sviesta.
Pievienot plānos gredzenos sagreiztus sīpolus un cept līdz brīdim, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Sīpolus pārlikt bļodiņā.
...
Miltus izsijāt bļodā, pievienot sauso raugu, izkausētu sviestu, pa šķipsniņai sāli un cukuru, remdenu pienu.
Mīklu kārtīgi izmīcīt, apsegt ar tīru dvielīti un novietot siltā vietā uz 1,5-2 stundām, lai mīkla uzrūgst.
Pa šo laiku mīkla palielināsies apjomā un to vajadzēs iemīcīt atpakaļ, apsegt ar tīru dvielīti un novietot rūgšanai vēl uz 40-45 minūtes.
...
No vistas atdalīt gaļu un sagriezt to vidēji lielos kubiņos.
Gurķus sagriezt arī kubiņos vai šķēlītēs.
Vistas gaļu samaisīt ar gurķiem, pievienot krējumu, sinepes, mārrutkus, smalki sagrieztus lokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
...
Novārīt pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei.
Sviestu izkausēt pannā, pieliet saldo krējumu un karsēt uz vidēji lielas uguns apmēram 2 minūtes.
...
Gaļu sagriezt porcijas gabalos un izklapēt.
Sieru sarīvēt.
Sīpolus sagriezt plānos gredzenos.
...
Kuskusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Gaļu sagreizt šķēlēs un iemarinēt ar smalki sakapātu ķiploku, oregano un svaigi maltiem pipariem.
Pannā uzkarsēt eļļu un cept apmēram 15 minūtes, līdz gaļa gatava.
...
Kāpostu lapas novārīt sālsūdenī, apmēram 15 minūtes, ūdeni noliet, lapas atsdzesēt.
Kakla karbonādi sasmalcināt, pievienot garšvielas un kārtīgi samaisīt.
Kāpostu lapas izklāt uz darba virsmas, izgriezt cieto kātu un ietīt tajā malto gaļu (apmēram 1 ēd.k.).
...
Pagatavot pildījumu.
Kaltētus tomātus sasmalcināt ar baziliku, olīvām un ķiplokiem.
Gaļu nolikt uz darba virsmas un ar asu nazi gareniski iegriezt uz 1/3 (bet ne līdz galam), atvērt kā grāmatu un vēlreiz sagriezt uz pusēm, atvērt.
...
Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagreizt kubiņos.
Lociņus smalki sagriezt.
Sīpolu arī sagriezt smalkos kubiņos.
...
Cīsiņu sagriež gareniski uz pusēm un iegriež strīpas pa vidu - tas būs ķermenis.
Spārniņiem - cīsiņu sagriež gareniski pa diagonāli uz pusēm.
Tad resnākajā vietā izgriež trisstūri un nogriež galiņu no veselas vietas - veidojas spīles.
...
Gailenes attīrīt no zemes un saplūkāt ar rokām mazākos gabalos.
Desu sagriezt strēmelītēs.
Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs.
...
Mīklu atlaidināt, izklāt uz darba virsmas, apsegt ar tīru virtuves dvielīti un atstāt pilnībā atkust.
Pa to laiku pagatavot pildījumu.
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt.
...
Dārzeņus notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un sāli un ar rokām saspaidīt.
Atlikt uz 10 minūtēm.
Gaļu sagriezt pēc iespējas plānākas šķēlītēs un sajaukt ar dārzeņiem.
...
Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju.
Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 stundām.
Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā. Pievienot olu un sasmalcinātus ķiplokus.
...
Gaļu sagriezt plānās šķēlītēs un sausā pannā apgrauzdēt.
Pārlikt uz dēlīša un sagriezt smalkāk.
Tajos pašos taukos apcept smalki sakapātus sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi.
...
Šašliku sagriezt mazākos gabalos, ja gaļas gabali ir pārāk lieli.
Sīpolu un 2 ķiploku daiviņas nomizot un sasmalcināt.
Burkānus un kartupeļus nomazgāt.
...
No citrona un 2 apelsīniem izspiest sulu.
Atlikušo apelsīnu sagriezt šķēlītēs.
Gaļu ielikt traukā, pārliet ar sulu, pievienot visas garšvielas un apelsīna šķēlītes, apmaisīt.
...
Medu vai cukura sīrupu sajaukt ar Balzamiko krēmu.
Kūpinātu krūtiņu sagriezt pēc iespējas plānākās, bet garās strēmelītēs.
Gaļas strēmelītes sadurt uz koka iesmiņiem un apsmērēt ar pagatavoto marinādi.
...
Šķiņķi sagriezt mazos kubiņos.
Sausā pannā šķiņķi apgrauzdēt brūnu, pārkaisot ar šķipsniņu cukura.
Pienu un saldo krējumu ieliet katliņā un uzkarsēt (ne vārīt!).
...
Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs un kārtīgi izklapēt.
Krekerus sasmalcināt (blenderī), pievienot sieru un garšvielas un samaisīt.
Olu sakult ar dakšu atsevišķā bļodā.
...
Cūkgaļu sagriezt plānās strēmelītēs.
Sīpolus sagriezt ripiņās.
Čili piparu sagriezt ripiņās.
...
Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves.
Gaļu sagriezt plānās šķēlītēs.
Sauju rīvēta siera (apmēram 100g) sajaukt ar majonēzi un rīvētu burkānu (ja ir vēlme).
...
Sīpolu un ķiplokus sagriezt šķēlītēs.
Burkānus un selerijas kātus sagriezt palielās strēmelītēs.
Desiņas sagriezt tāpat kā burkānus un selerijas.
...
Maizes šķēles uztostēt vai apgrauzdēt pannā.
Abas maizes šķēles apsmērēt ar sinepēm.
Pannā apcept šķiņķa šķēles, pārlikt uz papīra dvieļa, lai tas uzsūc lieko eļļas daudzumu.
...
Cīsiņus izņemt no plēves un ar naža galu iegriezt ripiņas visa cīsiņa garumā, līdz galam nesagriežot.
Cīsiņus apcept no visām pusēm - šādi gatavojot cīsiņiem veidosies nepieciešamā forma.
No viena gala uzzīmēt ar krējumu "sejiņu" - acis un muti.
...
Gaļas gabalu noskalot un apžāvēt.
Ierīvēt gaļu no visām pusēm ar sāli un melniem pipariem.
Cepešpannā ieliet mazliet eļļas, uzkaisīt rozā piparus (izveidot tādu kā spilvenu) un uzlikt gaļas gabalu.
...
Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
Fenheļa sakni sagriež smalkāk.
Burkānus, katupeļus un selerijas sakni sagriež kubiņos.
...
Kartupeļus notīrīt, noskalot un sagriezt strēmelītēs.
Kāpostgalvu notīrīt no augšējām lapām un sagriezt strēmelītēs.
Ķiploka daiviņas smalki sakapāt.
...
Miltus sajaukt ar sāli.
Olas uzputot ar alu un pievienot miltu maisījumam.
Samaisīt līdz mīkla kļūst viendabīga, bez kunkuļiem.
...
Žāvētas plūmes pārliet ar ūdeni un atstāt apmēram uz 30 minūtēm.
Ūdeni noliet. Gaļu sagriezt vienādos kubiņos.
Burkānu notīrīt un sagriezt palielās šķēlēs.
...
Liellopa gaļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā uz 1 stundu.
Izņemt no saldētavas un ar asu nazi sagriezt gaļu pēc iespējas plānākās šķēlēs.
Gaļu sakārtot porcijas šķīvjos.
...
Gurķus sagriezt strēmelītēs.
Sīpolu notīrīt un sagriezt smalkāk.
Gaļu sagriezt nelielās strēmelītēs.
...
Tomātu pastu sajaukt ar sojas mērci un medu.
Uzkarsēt pannu bez taukvielām un apcept bekonu no abām pusēm.
Cepšanas laikā bekonu pārliet ar mērci.
...
Sīpolu notīrīt un sagriezt ripiņās.
Asinsdesas sagriezt šķēlēs.
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus, 1-2 min.
...
Greipfrūtu notīrīt un sadalīt segmentos.
Šķiņķa ruleti sagriezt plānās šķēītēs.
Sieru sadrupināt mazākos gabalos.
...
Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos.
Pētersīļus noskalot un smalki sakapāt.
Čili piparu sagriezt ripiņās.
...
Bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves.
Mēli un gurķus sagriezt strēmelītēs.
Trauka apakšā kārto salātlapas, pa virsu liek sagrieztu mēli, gurķus un bietes.
...