Salāti "Nicoise" ar kūpinātu desu

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 4 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 200g kūpināta Salami desa ("Tradicionālā" vai "Melnais Barons")
  • 200g pākšu pupiņas
  • 2 lieli tomāti vai 8 ķiršu tomātiņi
  • 4 cieti vārītas olas
  • 2 maizes šķēles
  • 50g zaļās olīvas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • cukurs
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 minūtes, ūdeni noliet un noskalot zem auksta tekoša ūdens. Sagriezt 2-3 daļās. 
  2. Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā līdz tā ir kraukšķīga.
  3. Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes šķēles. Maizi ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt mazākos kubiņos.
  4. Tomātus sagriezt smalkāk. Olīvas sagriezt ripiņās. Nelielā bļodā sajaukt kopā eļļu, etiķi, sāli un cukuru.
  5. Lielā bļodā iebērt pupiņas, tomātus, desu, olīvas un maizi, pārliet ar mērci, ātri apmaisīt. Pa virsu sakārtot sagrieztas olas, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniegt.