Cūkgaļas fileja medus glazūrā

Cūkgaļas fileja medus glazūrā

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 4 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 600g cūkgaļas fileja
  • 4 burkāni
  • 200g pērļu sīpoliņi (vai šalotes sīpoli)
  • 1/2 citrona sula
  • 2-3 ēd.k. medus
  • 50 ml muskatvīns
  • olīveļļa
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, medu, apslacīt ar olīveļļu.
  2. Pārlikt gaļu cepamā formā un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, ik pa brīdim aplejot ar muskatvīnu.
  3. Gaļu izņemt no cepamā traukā, šķidrumu noliet - tas noderēs dārzeņiem.
  4. Burkānus notīrīt, sagriezt ripiņās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tos kopā ar pērļu sīpoliņiem (var izmantot šalotes sīpolus un sagriezt tos daiviņās).
  5. Pievienot nolieto no gaļas šķidrumu, svaigi spiestu citrona sulu un 5 minūtes sautēt.
  6. Gaļu pārlikt uz servējamā trauka, pārliet ar mērci un dārzeņiem. Pasniedz uzreiz.