Cepeškrāsnī cepts cūkgaļas šķiņķis ar rozā pipariem

Cepeškrāsnī cepts cūkgaļas šķiņķis ar rozā pipariem

Pagatavošanas laiks: 1,5 stunda
Daudzums: 6-8 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg cūkgaļas šķiņķis bez kaula
  • 1 ķiploka galviņa
  • 2 ēd.k. rozā pipari
  • 2 ēd.k. sinepes
  • 1/2 glāze krējums
  • 1/2 glāze saldais krējums
  • 1/2 laims
  • olīveļļa
  • cukurs
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Gaļas gabalu noskalot un apžāvēt.
  2. Ierīvēt gaļu no visām pusēm ar sāli un melniem pipariem.
  3. Cepešpannā ieliet mazliet eļļas, uzkaisīt rozā piparus (izveidot tādu kā spilvenu) un uzlikt gaļas gabalu.
  4. Ķiploku netīrot sagriezt uz pusēm un novietot blakus gaļas gabalam.
  5. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 1 stundu. Pēc 20 minūtēm gaļas gabalu apgriezt otrādi.
  6. Vēl pēc 20 minūtēm izņemt ķiplokus. Atdzesēt, izspiest no miziņām un saspaidīt ar dakšu. Pievienot saldo krējumu un uzputot.
  7. Pievienot skābo krējumu, sinepes, svaigi spiestu laima sulu un visu samaisīt.
  8. Pēc garšas pievienot sāli un cukuru.
  9. Gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt follijā, atgriezt cepeškrāsnī un ļaut 20 minūtes "atpūsties".
  10. Pasniedz ar mērci un ceptiem vai grilētiem dārzeņiem.